Skip to content

Min 1-dages arbejdsuge

Kender du en ung person, der føler sig overvældet af arbejdsmarkedet? Måske føler vedkommende sig endda overvældet af alt den klimasnak, der er på dagsordenen, og tror, at fremtiden ser dyster ud. Måske føler vedkommende endda, at livet kan føles nyttesløst.

Loui Lam var selv en sådan ung person. Da han landede som 21-årig på en byggeplads og tænkte: “Er det her, jeg skal lave fra 7-15, fem dage om ugen de næste 50 år?”. På det tidspunkt konkluderede han, at der måtte være mere til livet. 

Han drømte om:

  • En kæmpe villa
  • Store biler
  • Masser af fart
Så hele verdenen kunne se, hvor fed han var. Med andre ord var han en klassisk ung mand, der ville have det hele ud af livet. Der var bare ingen, der havde fortalt ham, at et sådant liv krævede et kæmpe forbrug og en masse knokleri på et arbejde, han måske ikke engang brød sig om.

I foredraget “Min 1-dages arbejdsuge” fortæller Loui sin historie om, hvordan han gik fra at stræbe efter guld og glimmer til en tilværelse, hvor han har skruet så meget ned for forbruget, at han kan nøjes med at arbejde én dag om ugen som den cyklende murer. Dette giver ham en enorm livsglæde i form af mange andre eventyr end arbejdet, samtidig med at hans bidrag til vores klimakrise er banket helt i bund.

Nu er Louis mission at inspirere andre unge til at et liv med mindre forbrug er langt federe end et med massevis af ting og “overflod” i lange baner.

Forespørg uforpligtende vedr. foredrag, så afklarer vi på telefon eller mail.

Sagt om Loui Lams foredrag

“Loui var et friskt og inspirerende input til vores elever.

Gennem hans unikke tilgang til tilværelsen; fik han dem til at tænke over deres eget liv og fremtid.”

Christian Shepherd Nielsen, Underviser på Oure Højskole

Nyt fra Loui Lam

Tilmeld dig Loui Lams nyhedsbrev og modtag artikler og inspiration til et liv med antiforbrug – og større trivsel. Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du samtidig nyheder om aktuelle foredrag.