Skip to content

Min 1-dages arbejdsuge

Kender du en ung person, der føler sig overvældet af arbejdsmarkedet? Måske føler vedkommende sig endda overvældet af alt den klimasnak, der er på dagsordenen, og tror, at fremtiden ser dyster ud. Måske føler vedkommende endda, at livet kan føles nyttesløst.

Loui Lam var selv en sådan ung person. Da han landede som 21-årig på en byggeplads og tænkte: “Er det her, jeg skal lave fra 7-15, fem dage om ugen de næste 50 år?”. På det tidspunkt konkluderede han, at der måtte være mere til livet.

Han drømte om:

  • En kæmpe villa
  • Store biler
  • Masser af fart
  • Så hele verdenen kunne se, hvor fed han var.

Med andre ord var han en klassisk ung mand, der ville have det hele ud af livet. Der var bare ingen, der havde fortalt ham, at et sådant liv krævede et kæmpe forbrug og en masse knokleri på et arbejde, han måske ikke engang brød sig om.

I foredraget “Min 1-dages Arbejdsuge” fortæller Loui sin historie om, hvordan han gik fra at stræbe efter guld og glimmer til en tilværelse, hvor han har skruet så meget ned for forbruget, at han kan nøjes med at arbejde én dag om ugen som den cyklende murer. Dette giver ham en enorm livsglæde i form af mange andre eventyr end arbejdet, samtidig med at hans bidrag til vores klimakrise er banket helt i bund.

Nu er Louis mission at inspirere andre unge til at forstå, at et liv med mindre forbrug er langt federe end et med massevis af ting og “overflod” i lange baner.

En dybere rejse mod et meningsfuldt liv

Loui deler sin personlige rejse, der startede med en drøm om materiel rigdom og endte med en dyb indsigt i, hvad der virkelig giver lykke og mening. Han udforsker, hvordan vores samfunds konstante jagt efter mere – mere penge, mere status, mere materiel velstand – ofte fører til en følelse af tomhed og utilfredshed.

I foredraget lærer deltagerne:

  • Hvordan man kan finde glæde i det enkle og mindre forbrugende liv.
  • Praktiske strategier til at reducere deres økonomiske behov og øge deres fritid.
  • Hvordan et skift i mindset kan føre til en mere bæredygtig og tilfredsstillende livsstil.
  • Konkrete eksempler på, hvordan Loui har skabt en hverdag fyldt med glæde og eventyr ved at arbejde mindre og leve mere bevidst.

Mål og drømme

Loui Lam ønsker at give unge mennesker håb og redskaber til at skabe et liv, der ikke kun er økonomisk bæredygtigt, men også mentalt og følelsesmæssigt opfyldende. Ved at dele sin egen transformation, håber han at tænde en gnist i andre, så de kan finde modet til at gå imod strømmen og vælge en vej, der fører til ægte lykke.

Loui’s foredrag er ikke bare en præsentation; det er en bevægelse mod et samfund, hvor vi måler succes i lykke og velvære snarere end i materielle besiddelser. Kom og bliv inspireret til at se verden med nye øjne og begynd din egen rejse mod et liv med mindre stress og mere glæde.

Forespørg uforpligtende vedr. foredrag, så afklarer vi på telefon eller mail.

Sagt om Loui Lams foredrag

“Loui var et friskt og inspirerende input til vores elever.

Gennem hans unikke tilgang til tilværelsen; fik han dem til at tænke over deres eget liv og fremtid.”

Christian Shepherd Nielsen, Underviser på Oure Højskole

Nyt fra Loui Lam

Tilmeld dig Loui Lams nyhedsbrev og modtag artikler og inspiration til et liv med antiforbrug – og større trivsel. Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du samtidig nyheder om aktuelle foredrag.